Polityka Prywatności

Niniejsza polityka prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez użytkowników, korzystających z serwisów PocztaiKwiaty.pl.


1. Administratorem danych osobowych PocztaiKwiaty.pl jest ABRAZO S.C. z siedzibą w 80-298 Gdańsk, ul. Wiolinowa 14, NIP: 584-270-75-30, REGON 221135157.


2. Dane osobowe użytkowników przetwarzane są zgodnie z przepisami prawa powszechnie obowiązującego, a w szczególności rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), dalej jako: RODO.


3. Korzystając z usług PocztaiKwiaty.pl, użytkownik dobrowolnie podaje dane osobowe nadawcy i odbiorcy, niezbędne do realizacji zamówienia lub/i zapisu na newsletter. Przekazanie tych danych jest dobrowolne, ale konieczne do zrealizowania zamówienia.


Na podstawie art6. ust.1. RODO PocztaiKwiaty.pl przetwarza dane w celu:
- realizacji złożonego w sklepie PocztaiKwiaty.pl zamówienia
- komunikacji z użytkownikiem i odpowiedzi na pytania
- obsługi reklamacji
- wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze
- w oparciu o usprawiedliwiony interes Administratora, w celu prowadzenia marketingu bezpośredniego świadczonych przez siebie usług
- na podstawie uzasadnionego interesu Administratora, w celu dochodzenia praw i obrony przed roszczeniami
- na podstawie uzasadnionego interesu Administratora, w celach analitycznych i statystycznych.


4. Na podstawie odrębnej i opcjonalnej zgody Użytkownika, Administrator ma prawo do marketingu bezpośredniego własnych produktów poprzez newsletter wysyłany na podany e-mail lub numer telefonu.


5. Dane osobowe są poufne i nie są ujawniane Odbiorcy przesyłki. W celu przekazania informacji o danych Zamawiającego został stworzony bilecik, gdzie Zamawiający może się podpisać. W przypadku, gdy pole bilecika nie zostanie wypełnione, przesyłka staje się anonimowa.


6. Dane osobowe przetwarzane są głównie w celach realizacji złożonego zamówienia. Okres przetwarzania danych osobowych uzależniony jest od rodzaju świadczonej usługi i celu przetwarzania. Dane przechowywane będą nie dłużej niż czas świadczenia usługi, obrony lub dochodzenia roszczeń, wypełnienia obowiązku prawnego Administratora lub do czasu wycofania wyrażonej zgody.
Po upływie okresu przetwarzania dane są nieodwracalnie usuwane lub zanonimizowane.

7. W celu zapewnienia prywatności i ochrony powierzonych nam danych w PocztaiKwiaty.pl stosowany jest bezpieczny protokół szyfrowania danych SSL.


8. Dane osobowe przekazywane są partnerom handlowym, przewoźnikom, firmom świadczącym usługi techniczne (obsługa systemów informatycznych, utrzymanie i rozwijanie serwisów internetowych), księgowe, agencjom świadczącym usługi marketingowe, firmom hostingowym, oraz bankom i operatorom systemów płatności, a w szczególności:
- PayU S.A. z siedzibą w Poznaniu (ul. Marcelińska 90, 60-324 Poznań) wpisanej do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań – Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem 0000274399, o kapitale zakładowym 4.000.000 złotych w całości opłaconym, posiadającym NIP: 779-23-08-495, będącej podmiotem świadczącym usługi płatnicze w rozumieniu ustawy z dnia 19 sierpnia 2011 roku o usługach płatniczych (Dz. U. 2011.199.1175 ze zm.). Przekazanie dotyczy danych niezbędnych do zrealizowania płatności przez PayU
- Paypal Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (ul. Emilii Plater 53, 00-113 Warszawa), wpisanemu do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, Wydział XII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem 0000289372 o kapitale zakładowym 506.500 złotych w całości opłaconym, posiadającym NIP: 5252406419, będącym podmiotem świadczącym usługi płatnicze w rozumieniu ustawy z dnia 19 sierpnia 2011 roku o usługach płatniczych (Dz. U. 2011.199.1175 ze zm.). Przekazanie dotyczy danych niezbędnych do zrealizowania płatności przez Paypal Polska
- Opineo sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-333) ul. Powstańców Śląskich 2-4 zarejestrowaną w rejestrze przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonym przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 357466 13. Przekazanie danych następuje  w celu zamieszczenia przez Klienta opinii o produktach lub jakości usług świadczonych przez PocztaiKwiaty.pl
- IAI Spółka Akcyjna z siedzibą al. Piastów 30, 71-064 Szczecin, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Szczecin - Centrum w Szczecinie Wydział XIII Gospodarczy KRS pod numerem 0000325245, NIP: 8522470967, REGON: 320147706, o kapitale zakładowym 815 623,50 zł, dostarczającego PocztaiKwiaty.pl rozwiązania techniczne i informatyczne umożliwiające prowadzenie sklepu internetowego.


9. Klient w każdej chwili ma prawo do:
- dostępu do treści swoich danych osobowych
- sprostowania błędnych danych i uzupełnienia brakujących treści
- ograniczenia przetwarzania danych
- przenoszenia danych do innego administratora danych
- w przypadkach przewidzianych przepisami prawa, żądania do usunięcia danych osobowych i żądania zaprzestania przetwarzania danych
- wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych
- cofnięcia zgody jeżeli przetwarzanie danych odbywa się na podstawie wyrażonej zgody
Powyższe prawa można zrealizować poprzez wniosek złożony drogą elektroniczną na adres email: biuro@pocztaikwiaty.pl, telefonicznie pod numerem 58 739 56 05 lub pocztą na adres ABRAZO S.C., ul. Wiolinowa 14, 80-298 Gdańsk


10. Zakładając konto Klient podaje hasło, które składać się musi z minimum 6 znaków. Hasło jest zaszyfrowane i nikt poza Klientem nie ma do niego dostępu. Hasło może zostać zmienione w każdym momencie.  W przypadku zagubienia hasła, system pozwoli Klientowi na jego odzyskanie po zidentyfikowaniu tożsamości jego właściciela.
Podczas zakładania konta, Klient podaje dobrowolnie dane osobowe służące realizacji zamówienia, a także ma możliwość wyrażenia zgody na otrzymywanie newslettera. Zgodę taką może w każdym momencie cofnąć.


11. Cookies
PocztaiKwiaty.pl zbiera dane typu "cookies", czyli pliki tekstowe umieszczane na urządzeniu Klienta. Dane zawarte w plikach cookies umożliwiają PocztaiKwiaty.pl  rozpoznanie Klienta i dostosowanie sklepu do jego potrzeb, oraz zapewniają Klientowi wygodę użytkowania sklepu PocztaiKwiaty.pl.
Z komputera Klienta nie są pobierane żadne informacje. Użytkownik może zablokować pliki cookies w swojej przeglądarce, a także usunąć już wygenerowane.
Więcej o polityce cookies w PocztaiKwiaty.pl, można odnaleźć na stronie: http://www.pocztaikwiaty-gdansk.pl/Polityka-dotyczaca-cookies-cterms-pol-1330.html

12. Postanowienia końcowe
W sprawach nieuregulowanych niniejszym regulaminem zastosowanie mają postanowienia Kodeksu cywilnego i odpowiednich ustaw prawa polskiego, a także prawa Unii Europejskiej, w szczególności RODO
PocztaiKwiaty.pl zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności w celu podwyższenia standardów ochrony prywatności oraz dostosowania się do obowiązujących przepisów prawa.

Bukiet Wszystko dla CiebieBukiet Wszystko dla Ciebie
5/5
5.00/5 ( 5 opinii )
107.00 zł
Bukiet BajecznyBukiet Bajeczny
5/5
5.00/5 ( 5 opinii )
107.00 zł
Koszyk Kolory i serceKoszyk Kolory i serce
5/5
5.00/5 ( 4 opinie )
92.00 zł
Bukiet Moc życzeńBukiet Moc życzeń
5/5
5.00/5 ( 5 opinii )
112.00 zł
Bukiet NiespodziankaBukiet Niespodzianka
5/5
5.00/5 ( 5 opinii )
62.00 zł
Bukiet  Szczery GestBukiet Szczery Gest
5/5
5.00/5 ( 5 opinii )
99.00 zł
Bukiet Wszystkiego najBukiet Wszystkiego naj
5/5
5.00/5 ( 3 opinie )
94.00 zł
Bukiet DelikatnośćBukiet Delikatność
5/5
5.00/5 ( 5 opinii )
67.00 zł
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel